Psihologia poporului român

Daniel DAVID este profesor de științe cognitive clinice la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, profesor asociat (adjunct professor) la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, și director fondator al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health (integrat in rețeaua internațională MERIL a unităților de cercetare de interes european). De asemenea, este directorul pentru cercetare (și diplomate) al Albert Ellis Institute, New York, și supervizor in cadrul Academy of Cognitive Therapy (SUA).

Nu ți-ar plăcea să îl cunoști mai bine pe Daniel? Să stai de vorbă cu el? Să afli ce știe… ?

Ei bine, poți face asta foarte ușor. Daniel este român și a scris o carte. A scris PSIHOLOGIA POPORULUI ROMÂN, Profilul psihologic al românilor într-o monografie cognitiv-experimentală, pe care mi-am propus să o citesc în următoarea perioadă.

Din întrebările la care el își propune să găsească răspunsuri, mi s-au părut tare interesante cele legate de „Cum suntem și de ce am ajuns așa”, „Cum credem că suntem (cum cred alții că suntem/cum credem că sunt alții) și de ce credem (cred) asta” și „Comparații între cum suntem și cum credem ca suntem (cum cred alții că suntem)”.

Astea sunt întrebările la care caut și eu răspunsuri în viața mea de zi cu zi, așa că un pic de informație la nivel național nu strică. Mai ales în contextul în care lucrez la un proiect pe company culture acum și încerc să văd cât din cultura existentă este românească, ce este împrumutat din alte culturi și ce a adus compania ca noutate în ceea ce gândim și facem.

Mă apuc de citit și o să mai revin cu un rezumat sau idei din carte pe măsură ce progresez.

Noapte ușoară,

A.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s